Politic

PNL vrea să lase PDL fără premier – Lucian Militaru: “Sunt foarte categoric atunci când spun că în procent de 100% Cătălin Predoiu va fi premierul României”

Scandalul din interiorul PNL, în urma apariţiei unor stenograme din timpul şedinţei de la Bistriţa Năsăud, în spaţiul public, scoate la iveală toate taberele şi tensiunile dintre vechile blocuri politice. Mesajul potrivit căruia vechiul PDL nu mai prezină mare interes pentru PNL, în condiţiile în care alegerile prezidenţiale au trecut, a fost transmis la cel mai înalt nivel al vechiului PNL de Teodor Atanasiu (principalul negociator al partidului), senator şi vicepreşedinte al vechiului PNL şi de Marian Petrache, secretar general al vechiului PNL şi preşedinte al CJ Ilfov. De faţă a fost şi Alina Gorghiu, co-preşedinte al noului PNL.

Prin târg umblă vorba că Ioan Oltean a dat stenogramele, variantă susţinută de PNL, în timp ce Marian Petrache spune prin partid că Ludovic Orban le-ar fi făcut scăpate. Bineînţeles că acestea sunt detalii, important fiind conţinutul stenogramelor, care îi cam lasă pe vechii democrat-liberali cu gura căscată. Evident, pe cei care nu au fost atât de naivi încât să creadă că vor primi premierul şi că vechii liberali sunt trup şi suflet alături de ei.

„Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară… Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie”, a declarat Atanasiu în timpul şedinţei de la Bistriţa Năsăud.

Referitor la stenogramele care au făcut ravagii în rândurile democrat-liberalilor, deputatul PDL Lucian Militaru, a declarat: „Eu o consider o chestiune emoţională, de moment, a domnului Atanasiu. Şi trebuie reţinut un lucru: dacă PDL nu poate fără PNL, ei bine, nici invers nu se poate. În ce priveşte PDL, noi considerăm că răul cel mai mare este PSD, nicidecum discuţiile din interiorul partidului, care sunt de moment. Spusele colegului meu Teodor Atanasiu nu cred că reprezintă o problemă deosebită, chiar dacă deranjează foarte tare”.

În ce priveşte afirmaţia potrivit căreia PDL nu va da în mod cert premierul, într-o viitoare guvernare PNL, Lucian Militaru a declarat: „Sunt foarte categoric atunci când spun că în procent de 100% Cătălin Predoiu va fi premierul României într-un viitor nu foarte îndepărtat”. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. ,,,CE V-A SPUS EU ?,,,,,ACUM AU MARE CUVANT „MILIARDARII POLITICI”,
    sa isi traga „jarul”pe turta fiecaruia in viitor,,,,,ALO ?,ALO ?,nu
    ati inteles ca TELEORMANUL ESTE CEL MAI SARAC JUDET DIN EUROPA ? si
    ca INTERESELE si GALCEAVA dintre voi au NENOROCIT JUDETUL ?asta sa
    fie TEMA DE FUZIUNE,nu cine este mai cu „MOT” la „impartanie”,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.