Politic

PNL şi PSD vor stabili zilele următoare dacă menţin alianţa politică în Teleorman

Carmen Dumitrescu
Ruperea USL a cutremurat întregul mediu politic autohton. Aşa cum era de aşteptat, la nivel judeţean au început deja să apară primele reacţii, dar şi primele luări de poziţie diametral opuse în cadrul aceloraşi formaţiuni politice, pentru că decizia PNL de a trece în Opoziţie atrage şi la nivel local suficiente consecinţe, majoritatea nefavorabile pentru liberali. Desigur, remarca lui Crin Antonescu legată de posibilitatea păstrării alianţelor la nivel local i-a calmat mult pe liberalii care îşi făceau reale griji cu privire la păstrarea actualelor poziţii şi privilegii. Şi, aşa cum era de aşteptat, majoritatea liberalilor chestionaţi pe această temă consideră că păstrarea alianţei la nivel local este cea mai bună variantă de urmat în aceste condiţii, voturile obţinute de partidele lor fiind contabilizate la nivel judeţean, în formula USL. Nici pesediştii teleormăneni nu dau semne că şi-ar dori o rupere de liberali la nivel local în acest moment, ideea existenţei unor proiecte comune şi a unei bune înţelegeri în trecut fiind principalul argument în sensul menţinerii statu quo-ului la nivel judeţean. Desigur, o decizie sigură nu s-a luat încă, urmând ca în zilele următoare, forurile de conducere ale PNL şi PSD să se reunească în scopul stabilirii unei direcţii certe pentru colaborarea viitoare.
Potrivit viceprimarului Dan Popescu, în cursul următoarelor două zile se va lua, în cadrul PNL Teleorman o hotărâre cu privire la poziţia liberalilor teleormăneni, pentru că există varianta păstrării liniei partidului la nivel central, care ar fi poate mai bună din perspectiva imaginii PNL în Teleorman sau varianta rămânerii în alianţa actuală la nivel local, în virtutea proiectelor comune pe care consilierii celor două partide le-au dezvoltat împreună.
În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a declarat că, deşi până în acest moment nu s-a discutat deloc în PSD Teleorman problematica păstrării sau ruperii alianţei, în zilele următoare se va derula o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, condusă de Liviu Dragnea, la finalul căreia se va putea da verdictul în privinţa păstrării alianţei PSD-PNL la nivel local.
Astfel, dacă liberalii decid să rămână în alianţă, atunci lucrurile vor continua ca şi până acum, viceprimarii actuali fiind păstraţi, la fel ca şi directorii de deconcentrate. Însă, dacă Marin Almăjanu va lua decizia că e mai bine ca PNL Teleorman să acţioneze coerent, în raport cu mutările PNL la nivel naţional, atunci ne putem aştepta la o înlocuire a viceprimarilor actuali şi chiar la nişte schimbări la vârful deconcentratelor. Oricum, din discuţiile purtate neoficial cu persoane din conducerea celor două partide, decizia rămâne la PNL, pentru că PSD Teleorman ar milita, de principiu, pentru echilibru în abordarea situaţiei şi pentru colaborare, având în vedere faptul că până acum, la nivel local, alianţa nu s-a dovedit a fi păguboasă pentru nimeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.