PNDL II: Peste 6.600 de contracte de finanțare încheiate; judeţul Teleorman are aprobate spre finanţare 163 de proiecte

Potrivit listei obiectivelor de investiții și sumelor alocate acestora prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate la data de 1 mai 2018, pentru județul Teleorman erau alocați 843.014.644,94 de lei, pentru 163 de proiecte aprobate spre finanţare, cele mai multe dintre acestea vizând reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene, a unor instituţii de învăţământ, precum şi realizarea sistemelor de canalizare şi alimentare cu apă curentă în localităţile rurale.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), vor fi finanţate 9.500 de obiective de investiţii, în perioada 2017-2020, 190 dintre acesta în judeţul Teleorman. Potrivit reprezentanţilor MDRAP, în cel mult trei ani, toate localităţile cu peste 2.000 de locuitori, ar urma să fie introduse sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

În cazul a 6.851 de proiecte aprobate spre finanţare au fost demarate şantiere în toată ţara, în domenii ca sănătate, educaţie, transporturi, apă şi canal, energie, cultură, culte şi sport.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament. (Violeta Mocanu)

 

 

1 Comment

    Leave a Comment

    *

    code