PNDL II: Aproape 7.000 de şantiere demarate la nivel naţional; judeţul Teleorman are aprobate spre finanţare 170 de proiecte

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), vor fi finanţate 9.500 de obiective de investiţii, în perioada 2017-2020, 190 dintre acesta în judeţul Teleorman. Potrivit reprezentanţilor MDRAP, în cel mult trei ani, toate localităţile cu peste 2.000 de locuitori, ar urma să fie introduse sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

“Angajamentul a fost luat în momentul în care am intrat în Uniunea Europeană (…), noi ne-am propus ca, în doi-trei ani, maxim, să închidem acest lucru, ca fiecare localitate din această ţară cu peste 2.000 de locuitori să aibă apă şi canal. Bineînţeles, şi cele sub 2.000 de locuitori trebuie să aibă apă şi canal”, a precizat Paul Stănescu.

În cazul a 6.851 de proiecte aprobate spre finanţare au fost demarate şantiere în toată ţara, în domenii ca sănătate, educaţie, transporturi, apă şi canal, energie, cultură, culte şi sport.

Pentru judeţul Teleorman, 875.598.859,25 de lei sunt alocaţi pentru cele 170 de proiecte aprobate spre finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II 2017-2020, cele mai multe dintre acestea vizând reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene, a unor instituţii de învăţământ, precum şi realizarea sistemelor de canalizare şi alimentare cu apă curentă în localităţile rurale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code