Economie

Plăţile pentru bovine vor veni la sfârşitul lunii martie

Plăţile pentru bovine vor începe mai târziu anul acesta, pe la sfârşitul lunii martie, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la Alexandria, în cadrul conferinţei “Satul românesc are viitor”.

Plăţile pentru bovine vor începe mai târziu anul acesta, undeva la sfârşitul lunii martie şi se lucrează pe baza unui program de ajutor de stat, aprobat pe o perioadă de 7 ani de zile, 2007 – 2013, program carer a fost extins cu încă 7 ani de zile, dar procedura s-a schimbat. “Foarte mulţi au spus că nu este bine să plătim efectivele care existau în ianuarie 2008 în gospodăriile fiecăruia. Din acest motiv am schimbat data de referinţă, în ianuarie 2013, astfel încât să plătim exact ceea ce are fiecare în gospodărie. Regulamentul spune că trebuie să avem minim 90 de zile de control şi de aceea încă nu au început plăţile la bovine”, a declarat în alocuţiunea sa ministrul Agriculturii.

Conferinţa regională “Satul românesc are viitor” a avut loc vineri la Universitatea Valahia din municipiul Alexandria, acest eveniment fiind înscris într-un larg proces de consultare şi informare, în vederea  pregătirii Programului Naţional de Dezvoltarea Rurală 2014-2020. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.