Plăţi pentru cultivarea de tomate în spaţii protejate

419 din cei 553 de teleormăneni care au depus dosare pentru acordarea de “ajutoare de minimis” pentru cultivarea de tomate în spații protejate au primit, luna trecută, ajutorul de la stat în valoare de 3.000 de euro, informează Direcţia pentru Agricultură Teleorman.

Plăţile au început pe data de 13 iunie, când 282 de beneficiari ai programului de tomate cultivate în spații protejate din ciclul I au fost plătiți cu suma de 3.892 lei. Cei mai mulți cultivatori provin localitatile Bragadiru, Conțești, Saelele, Islaz.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

Potrivit normelor în vigoare, fiecare legumicultor care cultivă tomate în sere şi solarii pe suprafaţa minimă de 1.000 de metri pătraţi şi comercializează cel puţin două tone de roşii pe bază de documente fiscale primeşte, de la stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, suma de 3.000 de euro. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Rada Mari says:

    ia bani si le da la porci si pasari ca nu se vand

Leave a Comment

*

code