Politic

Pinocchio şi Baronul Munchausen

Sorin Ovidiu Bălan

Dacă nu am fi avut imagine la televizoare şi am fi auzit numai sonorul, precis am fi crezut că asistăm în direct la o ceartă între Pinocchio şi Baronul Munchausen, care dintre ei este mai mincinos.

De fapt, subiectul pe care se certau era oarecum pe dos decât ar fi fost normal. De fapt, se certau pe cine minte mai puţin.

I-auziţi:

„Povestea pe care vrea să o prezinte Crin Antonescu, de data asta, şi-a luat rolul mincinosului, spunând «facem 300 de deputaţi», uitând să spună câte sute de senatori face…această poveste nu va putea trece de CC. S-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL, o minciună care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic”.

Nu a întârziat nici replica:

„A mai strecurat o gravă minciună: a vorbit despre modificarea Constituţiei. Am pretenţia, măcar de la şeful statului, atâta vreme cât este în această funcţie, să nu mintă o ţară întreagă. Unde scrie, în proiectul de revizuire a Constituţiei aberaţia că primul partid clasat va da automat prim-ministrul şi va guverna aşa de capul lui 4 ani?”

După cum v-aţi dat seama, nu este vorba despre o dispută între cele două celebre personaje, devenite simboluri ale mincinoşilor, ci, din păcate, de doi conducători ai patriei noastre, primul şi al doilea om în stat, respectiv Traian Băsescu şi Crin Antonescu, care se acuză reciproc de minciună, pe un subiect capital pentru România: Constituţia.

Finalul este năucitor pentru noi, oamenii de rând:

„Să nu mai spunem grozavii, minciuni şi lucruri profund dăunătoare în faţa poporului român şi despre ţara asta”.

Va să zică, până acum, ne-au turnat numai „minciuni, grozăvii şi lucruri profund dăunătoare.

Ieri acest turnir al mincinoşilor s-a încheiat nedecis. Eu zic să-l punem ca arbitru pe Victor Ponta, că el nu a minţit niciodată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.