Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Petre Daea: “Am spus foarte clar că vom da subvenţiile la timp”

Aflat în vizită în Teleorman, la bătrânii din centrele de la Furculeşti şi Cervenia, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit şi despre subvenţiile pentru agricultori.

“Noi am spus foarte clar că vom da subvenţiile la timp şi în primul minut din ziua de 16 octombrie am dat drumul la plăţi, am reuşit ca la peste 90% din cei cu drept de a primi subvenţia să dăm avansul şi, din data de 1 decembrie, am dat drumul la plata regulară sau lichidarea, aşa cum spun mare parte a fermierilor. Până la această dată, lichidarea a ajuns la peste 60% dintre beneficiari. Prin grija Guvernului s-au alocat sume necesare din bugetul de stat pentru ca banii să ajungă la femieri şi am încheiat anul cu un rezultat bun din acest punct de vedere: am acordat ca subvenţie 1,432 miliarde euro şi suntem în situaţia de a preciza că, astăzi, avem în visteria României 664 de milioane de euro care au venit deja de la Uniunea Europeană şi în lunile următoare, începând cu 1 februarie şi până pe 5-10 şi în zilele care urmează în primul trimestru, vom primi şi restul de bani, înţelegând aici undeva la 900 de milioane de euro”, a declarat Petre Daea.

La nivelul judeţului Teleorman, pentru anul 2017, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură au fost primite 18.191 cereri unice de plată, care însumează o suprafaţă de 417.295 ha şi un număr însemnat de animale din speciile bovine, ovine şi caprine, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea instituţiei.

Totodată, la finalul lunii noiembrie, APIA Teleorman a încheiat activitatea de autorizare a plăţii “în avans, suma totală autorizată în perioada octombrie – noiembrie, la nivelul judeţului, fiind de 37 milioane euro, respectiv 169,53 milioane lei, informează reprezentanţii instituţiei.

Începând cu data de 1 decembrie, APIA a demarat procesarea și autorizarea plăţii finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2017, iar până pe data de 13 decembrie au fost autorizaţi la plata finală 8.850 de fermieri, cu suma totală de 4.35 milioane euro, se arată în informarea privind stadiul autorizării plăţilor pe suprafaţă şi zootehnie la nivelul judeţului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code