Peste o mie de teleormăneni s-au întors mai devreme la serviciu din concediul de creștere a copilului

La nivelul judeţului Teleorman, 1.034 de persoane beneficiază de stimulent de inserţie pentru creşterea copilului, iar 39 au fost suspendaţi la sfârşit de lună, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pentru luna iulie.

Conform informaţiilor furnizate, pentru cei 1.034 de beneficiari, în luna iulie, a fost plătită suma de 648.193 de lei, suma medie plătită fiind de 626,88 de lei.

Persoanele aflate în concediul pentru creşterea copilului, dar care aleg să revină la serviciu mai repede decât trebuie, pot cere acordarea stimulentului de inserţie, cuantumul acestuia fiind de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei aferente concediului pentru creşterea copilului.

Potrivit normelor legale în vigoare, plata stimulentului de inserţie încetează când copilul împlineşte doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap). Totuşi, în cazul persoanelor care obţin venituri cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap), acordarea stimulentului se prelungeşte până când copilul împlineşte trei ani (respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code