Politic

Peste 827 de teleormăneni şi-au pierdut deja cardurile de sănătate

La mai bine de o lună de la condiţionarea actului medical cu folosirea cardului de sănătate, încă mai sunt teleormăneni care nu deţin cardul de sănătate. Este vorba de 1.130 de persoane ale căror carduri de sănătate sunt la CAS Teleorman. În timp ce unii dintre teleormăneni nu au primit cardul, fie este la sediul CAS, fie nu s-au dus la medicul de familie să îl ridice, peste 800 de persoane din judeţ l-au pierdut deja şi au solicitat un duplicat.

Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a înregistrat până la acest moment 827 de solicitări de eliberare a cardului duplicat. Cei mai mulţi au pierdut cardul, le-a fost furat, s-a deteriorat sau datele personale au fost modificate. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, spune că asiguratul trebuie să treacă prin mai multe etape pentru eliberarea unui duplicat. Astfel, spunea Mihaela Popa, pentru eliberarea cardului duplicat pentru pierdere, furt, deteriorare sau modificarea datelor personale se va depune o cerere însoţită de copia actului de identitate şi dovada plăţii pentru producţia şi distribuţia cardului duplicate la CAS Teleorman, unde, un operator al CAS va verifica calitatea de asigurat pentru solicitant, va elabora şi înmâna adeverinţa de înlocuire a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate până la eliberarea cardului duplicat. Cardul duplicat va fi, de asemenea, primit prin poştă.

De altfel, pe lângă cele 827 de persoane care au pierdut cardul, sunt alte 25 care au refuzat documentul din convingeri religioase. Pentru acestea, procedura este diferită, în sensul că această categorie de asiguraţi trebuie să depună o cerere de eliberarea a unei adeverinţe de asigurat, însoţită de copie a actului de identitate şi de cardul de sănătate. Acesta din urmă va fi predat, datele verificate, urmând să fie apoi eliberată adeverinţa cu valabilitate de trei luni. Aceste carduri sunt arhivate. Ele se pot elibera, în baza unei cereri scrise, oricând persoanele care iniţial au refuzat primirea cardului şi ulterior s-au răzgândit. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.