Economie

Peste 80 de hectare de teren de la Orbeasca se vor transforma în pădure

82 de hectare de teren agricol de pe raza unității administrativ-teritoriale Orbeasca se vor transforma în pădure, în următorii ani, după ce suprafața a trecut, prin  hotărâre de Consiliu Local, în perimetrul de ameliorare, iar cu bani de la bugetul de stat vor fi împădurite.

Despre necesitatea demersului a vorbit, luni, la Orbeasca, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei vizite de lucru în județ, care a ținut să-i mulțumească primarului pentru inițiativă. De asemenea, demnitarul a făcut un apel public către toate primăriile din țară să identifice astfel de terenuri care să fie împădurite.

“Acest teren este un teren cu destinație agricolă, dar necultivat de foarte mulți ani, un teren care an de an se degradează, iar astfel de terenuri avem peste tot în țară. La nivel național ultimele date sunt validate in 2014, de Institulul Național de Statistică, iar datele arată că în 2014 în România erau cel puțin 500.000 de ha de terenuri degradate, care sub o formă sau alta nu sunt utilizate nici agricol și nu au niciun alt scop. Planul nostru este să le îmădurim, pentru că în momentul de față, din 1990 și până astăzi, România a împădurit foarte puțin. (…)Vreau să-i mulțumesc primarului pentru cele 82 de ha de teren degradat care prin hotărâre de Consiliu Local au fost introduse în perimetrul de ameliorare și cu bani de la stat vor fi împădurite. Fac încă o dată apel public către toate primăriile din țară să identifice astfel de terenuri și să le împădurim împreună. Această pârloagă va fi împădurită, va fi monitorizată și toate lucrările silvice vor dura șapte ani de zile în medie până va intra în fondul forestier, iar peste nu foarte mulți ani, toate aceste 43 de ha cât are acest trup din cele 82 din comună vor fi o pădure în adevăratul sens al cuvântului. (…) Fac un apel către toate autoritățile statului, să ne implicăm mai mult în acest deziderat de împădurire a unei suprafețe cât mai mari din România”, a spus Costel Alexe la Orbeasca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.