Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Peste 8.000 de teleormăneni au încasat, în septembrie, alocaţie pentru susţinerea familiei

În luna septembrie, la nivelul judeţului Teleorman, 8.081 de teleormăneni au încasat alocaţii pentru susţinerea familiei, în timp ce alţi 751 au fost suspendaţi de la plată, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Potrivit aceleiaşi surse, pentru cele 8.081 de alocaţii pentru susţinerea familiei a fost plătită suma de 1.147.922 de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 142,05 de lei.

Alocaţiile pentru susţinerea familiei, plătite în aceeaşi lună, la nivel naţional, au totalizat 39,11 milioane de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 159,60 lei, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost instituită de administraţiile locale ca formă de sprijin pentru familia/persoana singură cu venituri reduse care are în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, dacă aceasta realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei.

Alocaţia pentru susţinerea familiei este formă de sprijin destinată familiilor cu venituri reduse şi are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code