Social

Peste 750 de carduri europene de sănătate eliberate de CAS în prima parte a anului

Sute de teleormăneni au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman în prima parte a anului 2014 un card european de sănătate. Reprezentanţii CAS spun că se confruntăîn această perioadă cu o creştere a numărului de solicitări pentru acest document, deoarece teleormănenii deja se pregătesc să plece în vacanţă.

Apropierea primei luni de vară îi determină pe tot mai mulţi teleormăneni să se pregătească de vacanţă. Cei mai mulţi dintre aceştia se gândesc să plece în străinătate, motiv pentru care au decis să-şi ia măsuri de precauţie, în cazul în care s-ar confrunta cu unele probleme de sănătate. Astfel, în prima parte a anuui 2014, circa 760 de teleormăneni au solicitat şi primit de la Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman, cardul european.

Potrivit CAS, se aşteaptăo creştere a numărului de cereri din partea teleormănenilor în perioada următoare, când“vom asista la o creştere a numărului de cereri depuse în acest sens, tendinţă care se observă în fiecare an în acest interval. Acest trend crescător îl vom avea în tot intervalul iulie-august, mulţi teleormăneni care îşi petrec vacanţa în străinătate apelând la acest card, care se eliberează gratuit”, a precizat Mihaela Popa, purtător de cuvânt al CAS Teleorman.

Cardul european de sănătate poate fi solicitat de orice persoană care are calitatea de asigurat. Pentru a putea intra în posesia acestuia trebuie completată o cerere-tip, care poate fi găsită pe site-ul CASsau la ghişeul de relaţii cu publicul al instituţiei. De asemenea, asiguratul trebuie să depună această cerere la CAS însoţită, obigatoriu, de o adeverinţă de la angajator în cazul salariaţilor sau cupon de pensie în cazul persoanelor ce au calitatea de pensionar. Documentul va fi eliberat în termen de şapte zile de la data depunerii cererii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.