Peste 67% din numărul candidaţilor teleormăneni la Bacalaureat, “experimentaţi” în comunicarea orală în limba română

În urma desfăşurării primei probe a Eamenului Naţional de Bacalaureat, rerspectiv Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la nivelul judeţului Teleorman, 208 elevi au obţinut calificativul “mediu”, 503 au primit calificativul “avansat”, iar 1.475 de elevi au obţinut calificativul “experimentat”, potrivit informaţiilor date publicităţii de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Totodată, conform sursei citate, din cei 2.220 elevi înscriși, 2.186 au fost prezenți, 34 de elevi au absentat și nu a fost eliminat nici un candidat.

În ceea ce priveşte cea de-a doua probă, respectiv evaluarea competențelor digitale, la nivelul judeţului, după evaluarea lucrărilor, 192 elevi nu au primit calificativ, 334 elevi au primit calificativul “începător”, 667 elevi au primit calificativul “mediu”, 393 elevi au obținut calificativul “avansat”, iar 235 elevi au obținut calificativul “experimentat”.

Din cei 1.871 elevi înscriși, 1.821 au fost prezenți, 50 de elevi au absentat și nu a fost eliminat nici un candidat, informează reprezentanţii ISJ Teleorman.

 

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale ale Examenului Naţional de Bacalaureat s-au desfăşurat, anul acesta, în perioada 12-22 februarie 2018.

Astfel, prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba română (proba A), a continuat pe data de 13 februarie şi a fost urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 şi 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie a fost programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională (proba C).

Prima proba scrisă, respectiv cea la Limba si literatura română, va avea loc luni, pe 25 iunie, şi va fi urmată de Proba la Limba si literatura materna, care este programată pentru marţi, 26 iunie. Proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 27 iunie, iar ultima probă scrisă, respectiv cea la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate până pe data de 4 iulie (ora 12:00), după care pot fi depuse contestaţii (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale vor fi afişate pe data de 9 iulie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code