Economie

Peste 500 de teleormăneni au fost încadraţi în muncă luna trecută

locuri-de-muncaMonica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă asigură gratuit, în vederea creşterii şanselor de ocupare, o serie de servicii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În luna mai au beneficiat de măsurile active oferite de AJOFM Teleorman 2.973 persoane, pentru 552 dintre acestea reuşindu-se încadrarea în muncă.

Cele mai multe persoane, 314, au fost încadrate prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante. Alte 95 de persoane au fost încadrate prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională. De asemenea, au mai fost încadrate în muncă 10 persoane ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională, 40 persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 9 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, 4 absolvenţi încadraţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art.72(2), din Legea 76/2002, 76 persoane încadrate prin subvenţionarea locurilor de muncă şi 4 persoane încadrate prin încheierea de contracte de solidaritate, în baza Legii 116/2002, privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.

Serviciile oferite gratuit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a AJOFM Teleorman sunt: informare şi consiliere profesională; medierea muncii;formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; bursa locurilor de muncă; caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.