Social

Peste 500 de posturi vacante în învăţământul teleormănean

Monica DUMITRESCU

După primele etape ale repartizării pe posturile vacante din învăţământul teleormănean pentru anul şcolar 2014-2015, în baza notelor obţinute de candidaţii din acest an la concursul naţional de titularizare, au mai rămas vacante în şcolile din judeţ 513 poziţii. Dintre acestea, doar 52 de posturi sunt complete. Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, cele mai multe posturi complete neocupate sunt la specializările învăţători sau educatori. Celelalte poziiţii, respectiv 461, reprezintă posturi incomplete, unele de doar câteva ore, la majoritatea disciplinelor din programa şcolară.

În cadrul şedinţelor de repartizare pe posturile titularizabile au fost ocupate doar 26 din cele 33 de posturi titualarizabile scoase la concurs în învăţământul teleormănean anul acesta, deşi numărul dascălilor teleormăneni care au reuşit să obţină cel puţin nota 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar din 21 iulie 2014 a fost de 167. Pentru unele dintre posturile titularizabile scoase la concurs nu s-au găsit pretendenţi. Este vorba despre disciplinele industrie alimentară, kinetoterapie, educaţie fizică şi sport (judo şi dans) şi profesori consilieri în centrele de asistenţă psihopedagogică. Cele 7 posturi titularizabile care au rămas vacante au fost transformate în posturi netitularizabile şi au fost scoase la concurs pentru suplinire.

În Teleorman au participat anul acesta la concursul naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământul preuniversitar 431 de dascăli, numărul celor care au promovat fiind de 332.

Numărul total al posturilor vacante în unităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2014-2015 a fost de peste 800. Şedinţele de repartizare a dascălilor pe posturile vacante vor continua până când vor fi ocupate toate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.