Peste 4000 de teleormăneni, încadraţi în muncă prin AJOFM în primele şase luni ale acestui an

Monica DUMITRESCU

Potrivit ultimului buletin statistic dat publicităţii de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în primele şase luni ale anului 2017, un număr de 5.914 persoane au fost intrate la măsurile active oferite de instituţie, reuşindu-se încadrarea în muncă a 4.236 persoane.

În urma acordării serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante au fost încadrate 2.831 persoane, alte 91 de persoane fiind încadrate după ce au absolvit cursurile de formare profesională organizate de AJOFM.

201 persoane din cele încadrate în prima jumătate a acestui an sunt beneficiare de alocaţii, pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, alte 530 persoane fiind beneficiare de prime de activare.

Au mai fost încadrate 530 de persoane prin subvenţionarea locurilor de muncă, 45 de persoane prin stimularea mobilităţii forţei de muncă şi opt absolvenţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art.72(2), din Legea 76/2002.

În vederea creşterii şanselor de ocupare, AJOFM Teleorman asigură, gratuit, următoarele servicii: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, stimularea mobilităţii forţei de muncă, bursa locurilor de muncă, caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă, completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

1 Comment

  1. Iorgovan says:

    Realitatea este alta. Pentru a-si îndeplini planulAJOJM are un acord cu ITM. ITM ul nu înregistrează nici un contract de muncă dacă nu treci pe la AJOFM. In realitate AJOFM nu găsește nici un loc de muncă. Ne furăm căciula.

Leave a Comment

*

code