Eveniment

Peste 400 de apeluri la ambulanţă la final de săptămână

Tot mai mulţi bolnavi cu afecţiuni cardiovasculare şi neurologice s-au prezentat în ultima perioadă la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, din cauza temperaturilor scăzute de afară, dar şi din locuinţe. Acestora li se adăugă un număr important de persoane care se prezintă la medic, acuzând infecţii ale căilor respiratorii. Serviciul de Ambulanţă este solicitat în fiecare zi la peste zeci de cazuri de boli cardiovasculare şi alte cazuri neurologice, iar din cauza temperaturilor scăzute, pentru multe cazuri de viroze respiratorii.

La finele săptămânii trecute au predominat afecţiunile cardiovasculare şi respiratorii, durerile abdominale sau de spate, dar şi urgenţele neurologice sau traumatisme produse prin cădere accidentală sau lovire.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care au ajuns la spital este în continuare mare, din cele 411 de apeluri făcute la salvare în week-end, peste 100 de solicitări au fost pentru diferite afecţiuni de ordin cardiac, astfel că secţia Cardiologie este plină de bolnavi. Ca de fiecare dată, schimbările meteorologice bruşte îşi pun amprenta pe starea de sănătate a celor mai sensibili dintre bolnavi. Primul loc este ocupat de cardiaci şi bolnavi cu dificultăţi de respiraţie, peste 40 de persoane au sunat pentru această ultimă afecţiune la 112, urmaţi de bătrânii cu diverse boli şi copii, a căror imunitate este scăzută, aproape 30 copii fiind duşi la urgenţe de ambulanţă, precum şi de cei care acuză dureri abdominale sau de spate.

La fel de des întâlniţi în această perioadă sunt şi alcoolicii, pe care personalul Serviciului de Ambulanţă îi ridică fie de la domiciliu, fie direct din stradă. Echipajele Ambulanţei şi cadrele medicale de la Urgenţă ajung să petreacă ore în şir, acordând asistenţă medicală celor care au ajuns la spital în stare de ebrietate avansată sau la limita comei alcoolice. De foarte multe ori s-a întâmplat ca cei aduşi aproape în comă alcoolică, cu diverse traumatisme, să devină recalcitranţi şi să sară la bătaie. De obicei, au o mulţime de afecţiuni, în general cronice şi netratate. La finele săptămânii trecute de prea multă băutură au fost tratate 10 persoane. nici numărul celor bătuţi nu a fost prea mic, 9 teleormăneni ajungând la urgenţă cu diferite traumatisme suferite din cauza bătăilor primite, iar 12 dintre pacienţii de la ambulanţă au ajuns la spital după ce au încercat să se sinucidă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.