Social

Peste 300 de teleormăneni au chemat salvarea la final de săptămână – 7 au fost muşcaţi de animale sau de insecte

350 de solicitări au fost înregistrate week-end-ul trecut la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Teleorman, cele mai multe dintre acestea vizând cazuri de dureri abdominale sau de spate, precum şi dureri de cap.

Astfel, Serviciul de Ambulanţă Teleorman a înregistrat în acest sfârşit de săptămână 350 solicitări, în cea mai mare parte urgenţe, cele mai multe fiind pentru probleme digestive, probleme cardiace sau respiratorii, traumatisme, precum şi 17 tentative nereuşite de suicid.

Asistentul şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu, a precizat că numărul solicitărilor s-a încadrat în cel înregistrat în alte perioade similare, iar afecţiunile pentru care a fost solicitată salvarea sunt de regulă, aceleaşi, respectiv dureri abdominale, creşterea tensiunii arteriale, insuficienţa respiratorie şi accidentele vasculare, acestea fiind cele mai frecvente afecţiuni la care intervine ambulanţa şi care au fost prezente în număr mare şi în weekend-ul trecut.

Astfel, din totalul celor 350 de solicitări, 54 au fost pentru dureri abdominale sau de spate, 15 au fost accidente vasculare cerebrale, 24 de cazuri de probleme respiratorii, 30 de cazuri de cefalee, circa 20 de copii bolnavi, 24 accidente casnice reprezentate de căderi şi alte accidente altele decât cele rutiere. De menţionat că a crescut numărul persoanelor care au solicitat ambulanţa pentru muşcături de animale sau insecte, 7 persoane fiind transportate de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale în urma afecţiunilor cauzate de muşcături de animale sau înţepături de insecte şi alte câteva zeci s-au dus singure la UPU tot cu înţepături de insecte. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.