Peste 3.000 de cărţi de muncă, uitate la ITM Teleorman

Din 2011, cărțile de muncă sunt doar în format electronic, astfel că inspectorii ITM au anunțat la momentul respectiv că angajații din Teleorman își pot ridica vechile carnete.

Deși a trecut destul timp de la trecerea cărţilor de muncă în format electronic, în prezent, 3.110 carnete de muncă sunt încă în custodia Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, infomează reprezentanţii instituţiei.

Pentru ridicarea acestora, titularii trebuie sa se prezinte la Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu actul de identitate, iar în situatii exceptionale, titularii pot împuternici şi alte persoane pentru ridicarea documentelor, acestea urmând să prezinte la ITM copia actului de identitate al titularului carnetului de muncă şi propriul act de identitate.

Persoanele interesate pot verifica dacă carnetul de muncă se găsește la ITM Teleorman pe site-ul online al instituției, secțiunea – Carnete de muncă neridicate de angajatori și titulari.

Pentru angajatori, înmanarea carnetelor de muncă se va face către reprezentantul legal al unităţii, care se va prezenta cu ştampila unităţii (sau către altă persoană împuternicită, în scris, de către reprezentantul legal). La rândul lor, angajatorii trebuie să restituie carnetele titularilor.

Leave a Comment

*

code