Social

Peste 240 de pensionari vor pleca la tratament prin Casa de Pensii

Spre sfârşitul acestei luni, vor pleca la tratament în staţiunile balneare din ţară, 247 de pensionari teleormăneni, în cea de a 11-a serie de tratament aferentă anului 2014.

Prima dată de intrare în staţiune este 24 iulie, redistribuirea biletelor neridicate de titulari urmând a fi făcută începând cu data de 21 iulie. “De la începutul anului şi până în prezent, au fost depuse un număr de 6.350 cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear, fiind eliberate până în prezent peste 2.000 de bilete”, a spus directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Teleorman, Emilian Bomboe, în cadrul conferinţei de presă de la CJP Teleorman, de joi, 17 iulie.

Pentru anul 2014, Casa Naţională de Pensii Publice a repartizat Casei Judeţene de Pensii un număr de 3.624 de bilete de tratament alocate pe serii, staţiuni, unităţi de cazare şi date de prezentare. Până în prezent, au fost eliberate un număr 2.008, cele mai multe pentru pensionari, respectiv 1.676 respectiv 83% persoane cu grad de handicap 119, asiguraţi 40 de bilete, restul pentru categorii, respectiv persoane beneficiare de plan de recuperare, veterani, deţinuţi, politici, strămutaţi.

Biletele au fost eliberate în conformitate cu criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear. La începutul fiecărei serii, CJP Teleorman a afişat la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei lista persoanelor care au fost aprobate prin alocare automată să plece în staţiuni, fiind trimise în acelaşi timp şi scrisori la domiciliul fiecăruia, conţinând informaţii depsre biletele repartizate.

De asemenea, pentru valorificarea biletelor se procedează şi la comunicarea telefonică a pensionarilor, prin care li se aduce la cunoştinţă data repartizării biletului, termenul de ridicare şi actele necesare ridicării acestuia.

Cele mai căutate staţiuni sunt cele din Felix, Buziaş, Covasna, Tuşnad, Sovata, Căciulata – Olăneşti, precum şi cele de pe litoral, în timpul verii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.