Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Peste 18.000 de cereri unice de plată primite de APIA Teleorman în 2017

Pentru anul 2017, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Teleorman au fost primite 18.191 cereri unice de plată, care însumează o suprafaţă de 417.295 ha şi un număr însemnat de animale din speciile bovine, ovine şi caprine, potrivit raportului de activitate prezentat în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural.

Conform sursei citate, pentru toate cele 18.191 de cereri s-a realizat operarea şi prima verificare în baza de date a instituţiei. Astfel, pe lângă alte neconformităţi depistate în cererile fermierilor sau în baza de date s-au constatat cazuri de supradeclarare pe blocurile fizice şi suprapuneri de parcele agricole.

Numărul parcelelor declarate de fermieri în anul 2017 şi suprapuse parţial sau total peste ale altora s-a ridicat la 282.

“Există încă fermieri care declară că exploatează teren într-un anumit bloc fizic, însă suma suprafeţelor declarate de aceştia depăşeşte suprafaţa totală a respectivului bloc fizic. Numărul parcelelor declarate de fermieri în 2017 şi suprapuse parţial sau total peste ale altora s-a ridicat la 282, suprapuneri care, prin clarificări aduse de fermieri sau prin deplasări în teren ale inspectorilor noştri, au fost remediate şi corectate în baza de date, astfel încât să ne asigurăm că nicio plată dublă nu se va efectua pe aceeaşi suprafaţă”, se arată în radporul APIA.

Fermierii care nu au fost în măsură să probeze faptul că utilizează suprafeţele de teren în amplasamentele din blocurile fizice menţionate în cerere au fost sanctionaţi. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. manea ion says:

    minciuni. apia distruge asociatiile de crescatori de animale. inventeaza parcele supradeclarate. totul pentru a fi impotriva formelor asociative. pentru unii e muma,pt altii ciuma.

Leave a Comment

*

code