Economie

Peste 1700 de absolvenţi teleormăneni din acest an, şomeri cu acte în regulă

Monica DUMITRESCU

În lipsa unor şanse reale de angajare, majoritatea absolvenţilor de liceu din Teleorman care nu au promovat Bacalaureatul sau care nu doresc să urmeze cursurile unei facultăţi s-au înregistrat în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a obţine indemnizaţia de şomaj şi a avea acces la măsurile active de ocupare oferite de instituţie.

Potrivit datelor AJOFM Teleorman, la sfârşitul lunii august numărul total al absolvenţilor din toate ciclurile, promoţia 2014, înscrişi în baza de date a ajuns la 1747. Dintre aceştia, cei mai mulţi, respectiv 1630, sunt absolvenţi de liceu sau şcoală postliceală. Printre absolvenţii din acest an care au apelat la serviciile AJFM se numără şi 21absolvenţi de învăţământ primar, gimnazial şi profesional dar şi 96 absolvenţi învăţământ universitar.

Din numărul total al absolvenţilor înregistraţi în baza de date a AJOFM Teleorman, 1298 primesc deja indemnizaţie de şomaj.

Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor care doresc să se angajeze, dar şi a celorlalte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează Bursa locurilor de muncă, în data de 26 septembrie 2014, începând cu ora 09.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Participanţii la acest eveniment vor lua contact cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, vor participa la sesiuni de instruire despre cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie, şi se vor informa din materialele cu privire la măsurile active de ocupare, oferite de AJOFM Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.