Peste 16.000 de teleormăneni au sunat la 112 anul trecut

16.318 apeluri privind iminenţa producerii/producerea unor situaţii de urgenţă au preluat dispecerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” al judeţului Teleorman în perioada  01 ianuarie – 31 decembrie 2017, iar  echipajele de pompieri au intervenit la 11.072 (aproximativ 68% din totalul apelurilor). Apelurile au vizat, în princial, incendii, accidente de circulaţie urmate de blocarea unor persoane în autovehiculele avariate, fenomene meteorologice periculoase (ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină, instabilitate atmosferică accentuată, creşteri de niveluri pe Dunăre şi râurile din zona de competenţă a unităţii etc.), descoperirea de elemente de muniţie neexplodate din timpul conflictelor armate, avarii la reţele electrice şi distribuţie gaz, persoane blocate în locuinţe, inundaţii survenite la gospodării,subsoluri de locuinţe şi terenuri agricole, animale blocate în fântâni sau canale, persoane decedate în locuinţe sau tentative de suicid.

Totodată, pe parcursul anului 2017, la nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” al judeţului Teleorman, au fost monitorizate 869 transporturi speciale, constând în:  deşeuri periculoase, armament şi muniţie, bunuri şi valori sau substanţe periculoase.

“În acest scop au fost întocmite şi transmise notificări către subunităţile al căror raion de intervenţie a fost tranzitat de acestea, în vederea instruirii personalului privind modul de acţiune în eventualitatea producerii unor evenimente”, se arată în raportul ISU pe anul 2017. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code