Peste 1,5 milioane de lei pentru protecţia copilului şi centrele pentru persoane cu handicap din judeţ

Aproximativ 240 de milioane de lei vor fi alocate suplimentar bugetelor locale din 36 de judeţe în vederea susţinerii sistemului de protecţie a copilului, a centrelor pentru persoane cu handicap grav şi pentru plata asistenţilor maternali, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de miercuri, 22 noiembrie.

Banii provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, iar din suma totală 137,49 milioane lei au fost alocate pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, iar 102,39 milioane lei pentru susţinerea centrelor publice pentru persoane cu handicap grav.

Banii vor merge către cheltuielile de funcţionare pentru unităţile de asistenţă socială şi au fost alocate ca răspuns la solicitările venite din partea primăriilor.

Pentru judeţul Teleorman, potrivit hotărârii de guvern, au fost alocate 704.000 de lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi alte 852.000 de lei pentru susţinerea centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code