Economie

Peste 1100 de locuri de muncă vacante în Spaţiul European

Monica DUMITRESCU

Românii care caută un loc de muncă în afara graniţelor ţării au în această perioadă mai multe şanse. În oferta EURES sunt cuprinse 1.105 locuri de muncă vacante în 12 ţări europene, cele mai multe, respectiv 800 de locuri de muncă fiind oferite de Spania pentru muncitori necalificaţi în agricultură. Mai sunt disponibile: în Austria 20 posturi în domeniile construcţii civile şi forestier, în Finlanda 10 posturi, în domeniul agricol, un post planificator aprovizionare în Lituania, 50 posturi confecţioner huse pentru maşini în Ungaria, 35 posturi în domeniile industrial şi IT în Belgia, un post director tehnic în Estonia, 25 de posturi în domeniile gastronomic şi viticol în Franţa, 82 de posturi în domeniile industrial, medical, IT, servicii şi social în Germania, 36 de posturi în domeniul medical în Irlanda, 41 de posturi în domeniile medical şi social în Marea Britanie şi 4 posturi în domeniile medical-veterinar, servicii şi gastronomic în Norvegia.

Teleormănenii interesaţi de aceste posturi se pot adresa Compartimentului EURES care funcţionează în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente:carte de identitate sau paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie;certificat de naştere – copie;cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original;adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea “clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS);cerere tip.

De la înfiinţarea compartimentului Eures în cadrul AJOFM, la nivelul judeţului Teleorman aproximativ 920 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 410 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.