Politic

Peste 11% dintre teleormăneni au votat în primele ore ale dimineţii

Monica DUMITRESCU

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale prezenţa la vot în primele ore ale dimineţii a fost mai ridicată cu aproximativ trei procente comparativ cu primul tur. Potrivit datelor oficiale centralizate de Biroul Electoral Judeţean, până la ora 10.00, în Teleorman se prezentaseră la vot 11,34% din numărul total al alegătorilor. În primul tur de scrutin votaseră până la ora 10.00 doar 8,86% dintre teleormăneni.

Dacă în primul tur Teleormanul se afla la ora 10.00 pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte prezenţa la vot, în turul al doilea la aceeaşi oră pe primul loc se afla judeţul Olt cu 11,63% prezenţă la vot, Teleormanul clasându-se pe locul al doilea de data aceasta.

Şi la nivel naţional prezenţa la vot în primele ore ale dimineţii a fost mai mare duminică, 16 noiembrie. Informaţiile transmise de BEC arată că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale au votat în primele trei ore de la deschiderea urnelor peste 1,5 milioane de români, procentul fiind 8,52%, faţă de 6,55% în primul tur la aceaşi oră. Prezenţa în primele ore ale dimineţii a fost uşor mai ridicată în mediul rural, unde votaseră 8,72% dintre alegători, faţă de 8,37% în mediul urban.

DSC04645

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.