Social

Peste 100 de locuri de muncă disponibile pentru românii care vor să lucreze în străinătate

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 102 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Ungaria care solicită 75 de şoferi de camion internaţional. Mai sunt disponibile în Belgia: 1 post analist programator, 1 post manager proiect în domeniul IT, 1 post expert curăţare şi eficienţa energetică a vehiculelor, 1 post şofer inteligent şi sisteme de trafic (expert senior şi ucenic) (total: 4 posturi, domenii: IT şi industrial); Germania –  4 posturi operator maşini mase plastice; Malta  – 10 posturi îngrijitori clădiri, camere; Marea Britanie: 5 posturi asistent medical; Polonia: 4 posturi analist AR (departamentul de angajamente).

În cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor următoarele servicii gratuite: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

Începând cu luna ianuarie 2007, la nivelul judeţului Teleorman au fost depuse peste 840 de dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, pentru perioadă determinată, în diferite domenii de activitate.

Reprezentanţii AJOFM precizează că locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European, şi sunt postate pe site-ul www.eures.anofm.ro, alături de condiţiile de aplicare şi ocupare.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.