Peste 100 de liberali şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de conducere ale partidului. Eugen Pîrvulescu şi Mara Calista se vor membri în Biroul Executiv al PNL

Termenul pentru depunerea candidaturilor din partea membrilor PNL pentru funcţiile de conducere din cadrul Biroului Executiv a expirat marţi, 13 iunie, iar peste o sută de liberali s-au înscris în cursa pentru funcţii în conducerea centrală a formaţiunii.

Biroul Executiv al PNL, a cărui componenţă va fi votată în cadrul Consiliului Naţional de duminică, 18 iunie, va fi format din patru prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri.

În acest sens, nu mai puţin de 108 membri ai PNL şi-au depus candidaturile pentru aceste funcţii, 8 liberali candidând pentru cele 4 funcţii de prim-vicepreşedinte, 51 pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte şi 49 pentru celelalte 16 funcţii de membri simpli.

Din organizaţia din judeţ a liberalilor, preşedintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, dar şi deputatul PNL Mara Calista şi-au depus candidaturile pentru Biroul Executiv al PNL, pentru cele 16 funcţii de membri simpli.

În ceea ce priveşte funcţia de trezorier, pentru aceasta s-a înscris un singur candidat, Antonel Tănase, considerat ca fiind unul dintre apropiaţii lui Ludovic Orban.

Pentru funcţia de secretar general nu s-au depus candidaturi, în contextul în care acesta urmează să fie ales tot pe 18 iunie în cadrul Consiliului Naţional, însă va fi propus de noul preşedinte PNL, care va fi ales la congres sâmbătă, 17 iunie.

La Congresul de sâmbătă, 17 iunie, vor participa 5000 de delegaţi şi vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia PNL, prin vot asupra moţiunilor prezentate de candidaţi, precum şi pentru preşedinţii Comisiei de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

În cadrul Consiliului Naţional din 18 iunie vor fi aleşi cei 4 prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri ai Biroului Executiv, trezorierul PNL, precum şi membrii Comisiei de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code