Economie

Personalul medical şi inginerii români, la mare căutare în ţările europene

Monica DUMITRESCU

Pentru această perioadă, prin reţeaua Eures, la nivel naţional, sunt înregistrate 119 locuri de muncă vacante în Irlanda, Marea Britanie, Germania şi Olanda. Posturile se adresează în exclusivitate personalului medical şi inginerilor de diverse specializări.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman în cadrul căruia funcţionează un compartiment Eures, cele mai multe posturi vacante sunt în Marea Britanie, care solicită 61 de asistenţi medicali din România şi 10 ingineri proiectare utilaje producere. Irlanda solicită 20 de medici de medicină generală români, iar Germania şi Olanda câte 15, respectiv 13 ingineri de diverse specializări.

De la înfiinţarea compartimentului Eures în cadrul AJOFM, în Teleorman au fost depuse aproximativ 900 de dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 410 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Specialiştii din cadrul Compartimentului Eures Teleorman acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor următoarele servicii gratuite: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor Eures externi.

Persoanele interesate se pot adresa Compartimentului Eures, în vederea obţinerii mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante. Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie; certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea “clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura Eures).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.