Sport

Performanţe la CN de atletism pentru copii – Patru medalii pentru atleţii teleormăneni

În perioada 23/24 iunie, în Bucureşti, au avut loc Campionatele naţionale de atletism pentru copii, 1, 2 şi 3, întreceri care au reunit la start cei mai buni competitori sub 13 ani. Între aceştia s-au regăsit şi câţiva sportivi teleormăneni, trei dintre aceştia reuşind să urce pe podiumul naţional: în mod deosebit, trebuie evidenţiată sportiva Alexandra Maria Vârdol, sportivă legitimată la CSS Turnu Măgurele, unde este antrenată chiar de tatăl său, George Vârdol, care a reuşit cel mai bun rezultat al judeţului la acest campionat, medalia de aur în proba de săritura în lungime. Sportiva din Turnu Măgurele a reuşit să obţină o performanţă deosebită pentru această probă, 5,18 metri, mai ales că este în primul de vârstă al categoriei Copii 1 (este npscută 2002). Interesant este faptul că pe locul 2 al probei de săritura în lungime a fost o altă teleormăneancă, Denisa Conceată, de la CSS Alexandria (antrenor Mihăiţă Haită), care a reuşit să obţină argintul cu un rezultat destul de bun, 5,08 metri.

Pentru sportiva de la CSS Turnu Măgurele, Alexandra Vârdol, competiţia desfăşurată zilele trecute a fost una deosebită, deoarece ea a obţinut şi medalia de bronz în proba de aruncarea suliţei (30,93 m).

De remarcat, de asemenea, este medalia de bronz obţinută tot la aruncarea suliţei de către sportivul Marian Alexandru Trâncă (CSS Turnu Măgurele), care a aruncat 36,55 m în proba copiilor 1, iar acest rezultat este considerat unul mulţumitor de către antrenorul său, Lucian Ogrăzeanu, care încheie unul din cele mai bune sezoane pentru secţia de atletism a clubului turnean.

În concursul desfăşurat în Bucureşti zilele trecute, din Teleorman au fost prezenţi şi alţi sportivi, care însă n-au reuşit să prindă podiumul de premiere. Clubul CSS Alexandria (antrenor Mihăiţă Haită) a avut între concurenţi pe Florentina Pavel (locul 4 la aruncarea discului, categoria Copii 1), Gabriel Dobeanu (locul 4 triatlon, copii 3), Mihai Meliszek, Laura Ghiţă, Dragoş Rusu, Ioana Ruscu, Marius Păsculescu, Valentin Negru, Anda Damalan, Andreea Carp, Alberto Raicu. De asemenea, CSS Turnu Măgurele a avut şi alţi sportivi prezenţi în concurs, Ana Maria Botoroageanu (copii 2, proba 150 metri) şi Alex Bratu (aruncarea gretutăţii, locul 8, copii 3).

“Din punctul meu de vedere, a fost o participare onorabilă la aceste Campionate naţionale, cred că s-au câştigat câţiva sportivi deosebiţi, dar vreau să evidenţiez performanţa Alexandrei Vârdol, care este în primul an al categoriei sale, şi a reuşit un rezultat foarte bun la lungime”, a spus unul din antrenorii teleormăneni prezenţi la Campionatele naţionale, Lucian Ogrăzeanu.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.