Sport

Performanţă pentru fotbalul teleormănean – Sporting Turnu Măgurele a promovat în Liga a 3-a!

turnu1turnu2Primul an în care meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a s-au disputat în două manşe a fost unul reuşit pentru campioana judeţului Teleorman. După un sezon în care şi-a demonstrat net superioritatea faţă de celelalte echipe, Sporting Turnu din Turnu Măgurele a câştigat şi barajul pentru promovare, în faţa câştigătoarei din judeţul Olt, AS Milcov! După victoria convingătoare din jocul tur, turnenii au confirmat şi la Slatina că merită să promoveze şi să joace în Liga a 3-a, acolo câştigând la aceeaşi diferenţă de două goluri, însă cu scorul 3-1. A fost una din cele mai frumoase victorii ale fotbalului teleormănean din ultimul deceniu, fără a minimaliza în vreun fel performanţele anilor trecuţi, deoarece acest succes al turnenilor de la Sporting, reuşit prin experienţa şi priceperea lui Vali Bădoi, antrenor şi jucător în cele două manşe ale barajului, prin tinereţea jucătorilor din lot sau determinarea tuturor componenţilor lotului, a venit în urma unui sezon de excepţie. Acum un an de zile, clubul “Sporting Turnu” nici nu exista (cum, de altfel, nu exista nici o echipă de fotbal seniori în Turnu Măgurele), apoi s-a organizat, s-a pregătit, a muncit şi, în mai puţin de un an calendaristic, a reuşit performanţa promovării în Liga a 3-a!

Bravo Sporting Turnu Măgurele, felicitări jucătorilor, antrenorilor, finanţatorului şi tuturor celor implicaţi în activitatea acestei echipe, care a reuşit să readucă fotbalul din Turnu Măgurele în Liga a 3-a şi a reuşit să readucă publicul turnean la stadion!

 

O victorie concludentă, în două acte!

Meciul retur pornea sub auspiciile victoriei din turul disputei, de la Turnu Măgurele, acolo unde Sportingul convingea nu neapărat ca rezultat (2-0), cât mai mult ca joc. La Slatina, spun cei care au fost la joc, prima repriză a fost una halucinantă pentru gazde, care pur şi simplu nu au înţeles nimic. Între minutele 18 şi 45, turnenii cu Vali Bădoi pe post de play-maker, au năucit complet echipa olteană, care s-a trezit că este 3-0 la pauză, fără nici un fel de replică! Repriza secundă a fost una de sărbătoare pentru publicul teleormănean care s-a deplasat la joc. În teren, turnenii au căutat să gestioneze cât mai mult rezultatul, au pus ceva probleme în ofensivă, însă tactica lui Vali Bădoi a fost de a conserva promovarea care se conturase deja. Spre final, gazdele din Milcov au marcat un gol de onoare, însă insuficient pentru a strica sărbătoarea celor din Turnu Măgurele.

Iar Sporting Turnu are acum motive să deschidă şampania, după o performanţă care completează cum nu se putea mai bine un sezon perfect – victorie în “două acte” în meciul de baraj!

– AS Milcov – Sporting Turnu Măgurele 1-3 (Alexie 79 / Sorin Mitran 18, Cristian Ilie 22, Laurenţiu Teleoacă 45). Pentru Sporting Turnu Măgurele au jucat: L. Celic, M. David, A. Sălcianu, C. Dana, F. Mitrea (M. Carabaşu), S. Mitran, V. Bădoi, M. Urucu (G. Marioara), C. Ilie, L. Teleoacă, G. Dumitrescu (G. Dumitrescu); antrenor Vali Bădoi.

Au arbitrat Iulian Călin (Piteşti) – Cosmin Vătămanu, Ionuţ Neacşu (ambii Bucureşti).

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.