Eveniment

Percheziții la evazioniștii din Teleorman

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, astăzi, cinci percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la 3,5 milioane de lei.

Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv, în perioada 2012 – 2014, achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip ”fantomă”.

Ulterior, aceştia au transferat suma de aproximativ 8.600.000 de lei în conturile societăţilor respective, în scopul disimulării originii ilicite a acesteia şi creării unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor efectuate, în final sumele de bani fiind retrase în numerar de la bancomate sau de la ghişeul băncilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei, se mai arată în comunicat.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.