Percheziții la contrabandiștii de tutun din Teleorman; două persoane au fost reținute

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Zimnicea și Postului de Poliție Fântânele au efectuat luni, 2 aprilie, nouă percheziții domiciliare pe raza orașului Zimnicea și a comunelor Fântânele și Năsturelu și au pus în executare cinci mandate de aducere.

In timpul perchezitiilor au fost identificate și ridicate pentru cercetări 57de kg de tutun de fumat, 140 de kg tutun frunză, trei utilaje de fabricat tutun de fumat, un injector de fabricat țigarete și 2.180 de lei proveniți din vânzarea de tutun de fumat.

De asemenea, au fost ridicate înscrisuri privind deținerea și comercializarea prin intermediul site-urilor de internet, în perioada 01.01.2018 – 01.04.2018 a 108 kg de tutun de fumat nemarcat fiscal.

Față de sase persoane se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, prev. de art. 452, alin. 1 lit. a) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kg tutun de fumat, prev. de art. 452, alin 1, lit. h) din Legea 227/2015.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, față de două persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Teleorman.

Leave a Comment

*

code