Eveniment

Percheziţii în Teleorman, Bucureşti şi alte patru judeţe – “tema”: achiziţii de carte rară, abuz în serviciu, fals în declaraţii

Conducerea Bibliotecii Metropolitane, instituție care aparține de Primăria Capitalei, este bănuită de polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor că a cumpărat volume rare și a falsificat documente în care erau menționate achiziții de cărți obișnuite, au declarat marți surse din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Conform surselor, perchezițiile efectuate marţi dimineață în acest dosar au inclus sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane iar în anchetă ar fi vizat și directorul instituției.

Achiziții de carte rară ar fi fost făcute prin intermediul unei fundații, din care ar fi făcut parte și directorul instituției.

În acest dosar, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în București și în patru județe, 16 persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații.

IGPR precizează că la cele 18 percheziții din Capitală și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman au participat 130 de polițiști, 19 persoane urmând a fi duse la audieri.

„Prejudiciul estimat până în prezent depășește 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei”, arată IGPR.

La acțiune au participat ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, precum și luptători SIAS-IGPR.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.