Eveniment

Percheziţii în Teleorman, Bucureşti şi alte cinci judeţe la grupări specializate în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA

În dimineaţa zilei de vineri, poliţiştii din Bucureşti au efectuat 76 de percheziţii, dintre care 63 în Bucureşti şi 13 în 6 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul DGPMB, cu sprijinul ofiţerilor specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul IGPR, au efectuat 76 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov.

Poliţiştii pun în executare 76 de mandate de aducere, emise de magistraţi, pe numele membrilor grupului. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, prin intermediul mai multor firme fantomă, beneficiind de rambursări ilegale de T.V.A. Activitatea principală a membrilor grupului o reprezenta cumpărarea de terenuri şi revânzarea acestora, cu o creştere artificială a preţului, precum şi achiziţionarea de echipamente medicale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 68.000.000 de euro.Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I. (C.P)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.