Eveniment

Percheziții în Capitală, Teleorman și alte 10 județe într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane euro

Poliția Română efectuează joi dimineață 105 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul estimat se ridică la circa 10.000.000 de euro. „În această dimineață, Poliția Română efectuează 105 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman și Vâlcea, precum și a municipiului București. Vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă.

„353 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul IGPR, DGPMB și a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus participă la acțiune”, se mai arată în comunicat.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.