Percheziţii în Bucureşti şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat miercuri, 4 aprilie, patru percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la locuințele unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor fime folosite în activitatea infracțională.

În fapt, în perioada 2012-2016, reprezentantul unor societăți comerciale ar fi efectuat tranzacții comerciale cu material lemnos (supuse regimului fiscal al taxării inverse privind T.V.A.).

Din cercetări a rezultat că aceste societăți au avut ca furnizori societăţi comerciale de tip fantomă controlate de persoana în cauză, prin intermediul cărora ar fi fost transferate sume importante de bani.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ca urmare a înregistrării și declarării de operațiuni fictive este de peste 1,5 milioane de euro.

Au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune au participat și luptători de la Serviciul de Intervenţii și Acţiuni Speciale, precum și specialiști criminaliști de la Institutul Naţional de Criminalistică.

Leave a Comment

*

code