Eveniment

Percheziţii DNA la sediul ISU Teleorman

aurel chivuUPDATE. Adjunctul şefului ISU, Aurel Chivu “invitat” în duba de mascaţi de la sediul Inspecției pentru Prevenire  (Comisariatul Militar) şi condus la audieri. Acesta este principalul suspect în cauză, alături de alte 10 persoane, ofiţeri şi subofiţeri.

Comisariat3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procurorii DNA efectuează percheziţii la sediul ISU Teleorman şi în alte patru locuri într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer. Printre cele patru locuri unde au descins procurorii DNA se află şi sediul Comisariatului Militar şi domiciliul şi sediul social al unor societăţi comerciale. Anchetatorii au ridicat mai multe probe de la sediile şi locurile percheziţionate. Vizate de percheziţii sunt mai multe persoane, potrivit unor surse neoficiale, printre aceştia fiind şi adjunctul inspectorului şef, ca de altfel şi alte persoane, ofiţeri şi subofiţeri. Aceştia se pare că sunt implicaţi în eliberarea de avize pentru diverse firme, în schimbul eliberării acestora primind anumite sume de bani.

Comisariat5DSCF1031DSCF1036

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer.

În cursul dimineţii de 17 septembrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, situate în localităţi din judeţul Teleorman, între care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.