Social

Pentru candidaţii teleormăneni la bacalaureat în acestă sesiune, utilizarea calculatorului este dificilă

Dacă la probele de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an, rezultatele candidaţilor teleormăneni au fost satisfăcătoare, la proba de evaluare a competenţelor digitate, majoritatea s-au dovedit nepregătiţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman din cei 170 de candidaţi care s-au înscris iniţial pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor digitale în acestă sesiune a bacalaureatului s-au prezentat doar 125. Trei dintre aceştia nu au nici cele mai elementare cunoştinţe privind utilizarea calculatorului, evaluatorii neputându-le acorda niciun nivel de competenţă. 43 dintre candidaţi au fost catalogaţi ca utilizatori începători după absolvirea a XII-a clase şi alţi 67 ca utilizatori de nivel mediu şi pentru unii şi pentru ceilalţi calculatorul având încă multe taine. Doar 10 candidaţi au obţinut nivelul de competenţă avansat, alţi doi dovedidindu-se experimentaţi.

La proba de evaluare a competenţelor de comucare orală în limba română au fost prezenţi 159 de candidaţi din cei 166 înscrişi. 29 au obţinut nivelul de competenţă utilizator mediu, 40-utilizator experimentat şi 59 avansat.

La proba de evaluare a competenţelor de comucare orală într-o limbă de circulaţie internaţională s-au prezentat doar 130 de candidaţi din cei 173 înscrişi, majoritatea optând pentru limba engleză. Calificativele obţinute la acestă probă de majoritatea candidaţilor au fost de nivel mediu. Rezultatele la probele orale ale bacalaureatului nu influenţează în niciun fel rezultatele finale ale acestui examen. La aceste probe, prezenţa este obligatorie, dar suficientă pentru promovarea examenului.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.