Politic

Pentru că nu-şi dau demisia, viceprimarii liberali vor fi schimbaţi prin voinţa consilierilor locali

consiliul localCarmen Dumitrescu

În cadrul şedinţei ce a avut loc marti în PNL Teleorman, liberalii au luat decizia de a-şi păstra funcţiile de conducere din administraţia locală şi din instituţiile deconcentrate. Atitudinea, deşi destul de stranie, se pare că are legătură cu o promisiune a social-democraţilor teleormăneni, care au spus, la momentul constituirii USL că, indiferent ce se va întâmpla cu alianţa, liberalii îşi vor duce mandatele până la final. Deşi informaţia nu e confirmată decât de o parte a surselor noastre, ea merită a fi menţionată, fiind singurul argument de natură să salveze liberalii de la o judecată publică prea aspră. Reacţia social-democraţilor la decizia de marţi a liberalilor teleormăneni n-a fost, însă, una prea dură, majoritatea lor susţinând că se vor urma nişte paşi fireşti, în contextul dat, pentru a rupe şi de facto alianţa cu liberalii. În plus, se pare că în niciunul dintre consiliile locale, majoritatea social-democrată nu este afectată în mod serios, singurul care are îndoieli în această privinţă fiind Dănuţ Cuclea, care a menţionat că o înţelegere cu PP-DD poate consolida decizia social-democrată în administraţia Turnu Măgurele.

Cât despre restul primarilor de oraşe şi municipii, aceştia au declarat că nu-şi fac mari probleme după retragerea liberalilor din alianţă, pentru că au mecanisme prin care să-şi asigure majorităţile. În plus, la Roşiorii de Vede, unde viceprimarul e liberal, se pare că nu se vor face mutări prea dure, primarul Cristian Duică declarând că nu şi-a pus problema înlocuirii viceprimarului liberal.

La Alexandria, însă, unde PNL are doi viceprimari, o schimbare se impune şi, în lipsa voinţei lui Dan Popescu şi a lui Eduard Oprea de a demisiona onorabil, se va proceda potrivit legii. Astfel, potrivit lui Victor Drăguşin, până la următoarea şedinţă a Consiliului local Alexandria se vor face propuneri pentru ocuparea celor două posturi de viceprimar, iar viceprimarii liberali vor fi înlocuiţi prin voinţa consilierilor locali. Primarul alexăndrean a menţionat că procedura e foarte simplă şi nu există niciun fel de dubiu asupra faptului că înlocuirea se va face uşor şi fără impedimente, singura problemă fiind aceea că trebuie aşteptată următoarea şedinţă ordinară, numai în acest cadru înlocuirea lui Dan Popescu şi Eduard Oprea fiind posibilă. Decizia liberalilor de a nu demisiona a ajuns şi la urechile primarului, care crede totuşi că decizia liberalilor nu reprezintă vreo dificultate pentru instituirea de facto a ruperii de liberali la Alexandria.

4 Comments

 1. ,,,,,NU VA LASATI „”FRATILOR””,,,,amestecati STANGA
  cu DREAPTA si ne intoarcem la ,,,,COMUNISM !,,,,,,,

 2. obiectiv

  rosieticii nu au avut onoare niciodata, vor pleca oricum in 2015, si absolut niciunul nu va fi acceptat de alianta de dreapta care va fi forever la conducere!

 3. Tisbasti

  De unde onoare la Liberali,daca Antonescu a mintit cu nerusinare,a facut orice sa urmeze ordinele lui Base si ale sotiei,de a distruge USL si implicit PNL,ce sa faca niste liberali de conjunctura ? Demisia de onoare,nu exista in politica romaneasca sau se pot muta la alt partid,ce conteaza,asa a facut sefu Crin.Pentru liberali *CIOLANU* este baza, nu vor pleca din usa macelariei,decat maturati de Consiliul Local de la Alexandria.

 4. Oana Caramizaru

  la gradul „liberalilor” de nesimtzire nicinu este posibil altfel!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.