Economie

Pentru ca fermierii să-şi poată depune cererile pe suprafaţă, APIA va lucra şi în week-end-uri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va lucra în toate weekend-urile, până pe 15 iunie, astfel încât toţi fermierii să poată depune cererile unice de plată a subvenţiilor fără nici un fel de penalitate, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În cadrul unei videoconferinţe pe care a avut-o la finele săptămânii trecute cu reprezentanţii centrelor judeţene ale APIA, şeful MADR le-a prezentat acestora principalele modificări incluse în ordinul privind completarea şi depunerea cererii unice de plată, care a fost publicat în Monitorul Oficial şi a fost deja comunicat centrelor judeţene ale APIA. Astfel, în vederea implementării eficiente a Ordinului nr. 619/2015 şi simplificarea procedurilor, s-a decis, printre altele, ca pentru anul 2015 se va cere adeverinţa folosind datele privind terenul agricol utilizat, înscrise în Registrul agricol 2014, dacă registrul 2015-2019 nu este disponibil.

De asemenea, pentru a demonstra că terenul este la dispoziția fermierului, solicitanţii vor prezenta o serie de documente, după caz. Astfel, proprietarii vor depune o copie după titlul de proprietate, iar în cazul în care nu deţin acest document vor prezenta o adeverinţă, împreună cu o declaraţie pe propria răspundere şi un tabel centralizator, cu terenurile deţinute.

La rândul lor, arendaşii sau concesionarii vor depune o adeverinţă care să ateste utilizarea terenului şi tabelul centralizator. În cazul terenurilor utilizate sub alte forme (această categorie de teren fiind înscrisă la cap. III, rândul 08 „sub alte forme” din registrul agricol 2015 – 2019), se va depune o adeverinţă obţinută de la primărie, care poate fi eliberată şi în baza registrului aferent 2014, şi tabelul centralizator cuprinzând date din această adeverinţă.

Pentru identificarea fără echivoc a parcelelor utilizate, conform regulamentelor europene, toţi solicitanţii vor prezenta tabelul centralizator prevăzut în Anexa 1, întocmit şi semnat de către fermier şi avizat de către primărie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.