Social

Pentru a beneficia de serviciile AJOFM, absolvenţii trebuie să se înregistreze în maxim 60 de zile de la absolvire

Monica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman informează absolvenţii din promoţia 2015 că se pot înregistra în evidenţa Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu, în termen de 60 de zile, de la absolvirea cursurilor, pentru a beneficia de serviciile de ocupare. potrivit reprezentanţilor AJOFM absolvenţii din promoţia 2015 pot beneficia, gratuit, de următoarele servicii de ocupare: informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; participarea la burse ale locurilor de muncă.

Documentele necesare pentru înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt următoarele: act de identitate; act de studiu sau adeverinţă, din care să rezulte data absolvirii; certificat de naştere; adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea “clinic sănătos”.

Absolvenţii, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale, sunt înregistraţi la agenţiile locale sau punctele de lucru, din raza de domiciliu, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă timp de 6 luni şi este de 250 lei.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.