Pentru 49 din cei 52 de copii depistaţi pozitiv la testarea cu tuberculină examinările ulterioare au infirmat suspiciunea de infecţie cu TBC

49 din cei 52 de elevi ai Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede depistaţi pozitiv la testarea cu tuberculină s-au prezentat luni, 2 octombrie, pentru examenul radiologic pulmonar şi examenul de spută, rezultatul fiind negativ în cazul lor, potrivit directorului executiv al DSP Teleorman, Mioara Comana.

Conform sursei citate, pentru ceilalţi trei copii despitaţi pozitiv la testarea cu tuberculină se aşteaptă rezultatul, aceştia prezentându-se de-abia în cursul zilei de marţi, 3 octombrie, la examinarea radiologică pulmonară şi examenul de spută.

Toţi cei peste 700 de elevi ai Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede au fost testaţi cu tuberculină, conducerea DSP Teleorman luând această decizie pentru eliminarea oricărei posibilităţi de extindere a bolii, după ce Institutul “Marius Nasta” din Bucureşti  a confirmat un caz de infecţie cu TBC la unul dintre elevii unităţii şcolare la începutul săptămânii trecute. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code