Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pentru 2018, Primăria Roşiori vrea să menţină taxele şi impozitele la nivelul celor din 2017

Primarul Municipiului Roşiorii de Vede anunţă intenţia de a supune spre analiză Consiliului Local proiectul de hotărare privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Prin proiectul de hotărâre ce urmeză să fie dezbătut de consilierii locali roşioreni, se stabilesc valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, în sume fixe sau cote procentuale, alte taxe locale asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile în anul 2018.

În acest sens, propunerea municipalităţii este ca impozitele şi taxele locale pentru anul 2018 să rămână la nivelul anului 2017, în contextul în care rata inflaţiei pentru anul 2016 a fost negativă, respectiv – 0.5%.

De asemenea, potrivit proiectului, bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie 2018, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de persoanele fizice şi juridice pentru întregul an va fi de 10%.

Pe de altă parte, impozitul anual datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată, respectiv până la 31 martie 2018.

” Pentru determinarea impozitului/taxei pe clădiri şi a taxei pentru eliberarea autorizaţiei de construire în cazul persoanelor fizice precum şi a impozitului/taxei pe teren pentru anul 2018, se menţine delimitarea zonelor aprobată prin HCL al Municipiului Roşiorii de Vede nr.58/2000 şi HCL nr.106/30.11.2009″, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Pe de altă parte, prin acelaşi proiect de hotărâre, se aprobă şi cotele de majorare a impozitului pentru clădirile şi terenurile intravilane şi extravilane neîngrijite, stabilite în conformitate cu regulamentul aprobat prin HCL nr.113/22.12.2016. Astfel, se propune majorarea impozitului pe clădiri, pentru clădirile neîngrijite, cu 300%, pentru punctajul procentual între 6,1% şi 25,0% şi cu 500%, pentru punctajul procentual mai mare de 25, 1%. De asemenea, se propune majorarea impozitului pe teren, pentru terenurile neîngrijite situate în intravilan şi extravilan cu 300%, pentru punctajul procentual egal cu 50% şi cu 500%, pentru punctajul procentual egal cu 100%.

Proiectul de hotărâre, însoţit de expunerea de motive a Primarului Municipiului Roşiorii de Vede şi raportul de specialitate al Direcţiei de Impozite şi Taxe se află postat pe site-ul oficial al Primăriei la adresa www.primariarosioriidevede.ro. Persoanele care doresc să intre în posesia proiectului de act normativ şi a celorlalte documentaţii aferente pot depune o cerere scrisă în acest sens. De asemenea, pot fi trimise în scris propuneri, sugestii sau opinii pe marginea proiectuluid e hotărâre la Serviciului Cancelaria Autorităţii din cadrul Primăriei Municipiului Roşiorii de Vede, camera 1, până cel târziu la data de 08 decembrie 2017. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Cetatean says:

    problema nu sunt impozitele, problema reala este ce se intampla cu anumiti cetateni ce de ani buni nu au platit nimic la bugetul local.Mai garav, unii din rau platnici, au vile si supermasini.

Leave a Comment

*

code