Social

Pensionarii care au bilete de tratament prin Casa de Pensii vor pleca în staţiuni în cea de 12-a serie, în week-end

Luna aceasta vor pleca la tratament în staţiunile balneare din ţară, peste 400 de pensionari teleormăneni, în seriile de tratament 12 şi 13 aferente anului 2014.

Prima dată de intrare în staţiune este în acest week-end, când peste 200 de pensionari se vor caza pentru următoarele două săptămâni în staţiunile din judeţ, unde vor urma un tratament balneo-climateric, iar pentru seria a 13 -a, prima zi de intrare în staţiune este data de 25 august, când 210 pensionari vor pleca în staţiuni. Redistribuirea biletelor nevalorificate va avea loc în data de 19 august.

De la începutul anului şi până în prezent, au fost depuse un număr de 6.350 cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear. Pentru anul 2014, Casa Naţională de Pensii Publice a repartizat Casei Judeţene de Pensii un număr de 3.624 de bilete de tratament alocate pe serii, staţiuni, unităţi de cazare şi date de prezentare. Cele mai multe bilete eliberate au fost pentru pensionari, după care au urmează biletele eliberate pentru persoane cu grad de handicap, restul biletelor fiind pentru alte categorii, respectiv persoane beneficiare de plan de recuperare, veterani, deţinuţi, politici, strămutaţi.

Biletele au fost eliberate în conformitate cu criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear. La începutul fiecărei serii, CJP Teleorman a afişat la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei lista persoanelor care au fost aprobate prin alocare automată să plece în staţiuni, fiind trimise în acelaşi timp şi scrisori la domiciliul fiecăruia, conţinând informaţii despre biletele repartizate.

De asemenea, pentru valorificarea biletelor se procedează şi la comunicarea telefonică a pensionarilor, prin care li se aduce la cunoştinţă data repartizării biletului, termenul de ridicare şi actele necesare ridicării acestuia. Cele mai solicitate staţiuni în aceste serii au fost cele din Felix, Herculane, Călimăneşti, Amara, Slănic Prahova, Buziaş, Covasna, Tuşnad, Sovata, Căciulata – Olăneşti, precum şi cele de pe litoral, precum Eforie Nord, Saturn, Techirghiol sau Mangalia. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.