Pensie suplimentară, pentru angajaţii din UE/ Violeta Răduț: “Se urmăreşte reducerea obstacolelor din calea liberei circulaţii a lucrătorilor între statele membre UE”

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 5 iunie, un proiect de lege privind cerinţele minime de creştere a mobilităţii salariaţilor între statele membre ale Uniunii Europene (UE) prin îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării drepturilor la pensie suplimentară. Deputaţii au adoptat actul normativ cu 258 de voturi „pentru”, iar proiectul de lege pentru care deputații și-au dat votul, miercuri, în calitate de for decisional, fusese adoptat de Senat pe 18 martie.

“Astăzi (n.r. – 5 iunie), în plenul Camerei Deputaților, am prezentat și votat raportul asupra Proiectului de Lege privind cerințele minime de creștere a mobilității salariaților între statele membre prin îmbunătățirea dobândirii și păstrării drepturilor la pensie suplimentară, în acord cu normele europene.
Este vorba, în speță, de transpunerea în legislația internă a Directivei (UE) 2014/50 a Parlamentului European și a Consiliului din 16.04.2014, și se urmăreşte reducerea obstacolelor din calea liberei circulaţii a lucrătorilor între statele membre ale Uniunii Europene, prin îmbunătăţirea regimului aplicabil dobândirii şi păstrării drepturilor la pensie suplimentară, legate de existenţa unui raport de muncă.
De asemenea, sunt stabilite cerințele privind condițiile de dobândire a drepturilor în cadrul schemelor de pensie suplimentară, păstrarea drepturilor latente la pensie suplimentară și informarea participanților”, a precizat Violeta Răduț, deputat PSD de Teleorman și secretar al Comisiei de muncă din Camera Deputaților.

Leave a Comment

*

code