Eveniment

Percheziţii în Teleorman la comercianţii de fier vechi

Poliția Română a efectuat marţi, 23 iunie, 151 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse feroase.

La data de 23 iunie 2015, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 600 de poliţişti au efectuat 151 de percheziții și pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile s-au efectuat în municipiul București și în 7 județe printre care şi Teleorman.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut, ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de “tip fantomă”. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro. Dosarul penal este instrumentat de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.