Politic

Pe unde colindă politicienii? – Parlamentarii social-democraţi nu ştiu dacă vor umbla pe cărări de munte sau pe drumuri judeţene

Carmen Dumitrescu

Mini-vacanţa de iarnă este, pentru majoritatea politicienilor, un prilej de meditaţie. Pentru că nu e uşor să decizi între a arăta bine public şi a face exact ceea ce vrei, atunci când ai nişte aparenţe de salvat. Iar cei care trebuie să salveze cel mai bine aparenţele sunt social-democraţii, pentru că popularitatea lor are mult de-a face cu sloganul lui Iliescu “Sărac, dar cinstit”, evident, fără Rolex-ul de la încheietura mâinii stângi. Deşi uneori, scenariul eronat se repetă, cu alţi actori…

În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii teleormăneni plecaţi din judeţ sub drapelul social-democraţiei, aceştia au, se pare, planuri destul de vagi pentru sărbători, mai ales că au fost, de curând, informaţi că e posibil să lucreze în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie, problemele ţării fiind valabile şi presante, indiferent de sărbători şi vacanţe oficiale.

Deputatul Adrian Simionescu, de pildă, nu şi-a făcut planurile complete pentru sărbători, Revelionul fiind pentru el încă o chestiune pe marginea căreia se mai poate negocia. Astfel, în funcţie de opţiunile colegilor de partid şi a prietenilor, el va lua decizia dacă va participa la o petrecere organizată sau acasă, cu familia. Oricum, el a admis că de obicei de sărbători pleacă la munte, chiar dacă anul acesta va constitui, probabil o excepţie de la acest obicei: “De Crăciun, eu şi familia mea obişnuim să mergem în comuna Islaz, la socrul meu, pentru că acolo ne place nouă să fim cu acest prilej al anului. Acolo am făcut nunţi, botezuri, deci ni se pare cel mai frumos să ne petrecem Crăciunul acolo. De obicei, de Revelion plec, dar anul acesta nu ştiu dacă fac asta. În cazul în care voi decide să plec, probabil voi merge la munte. Dar această decizie, a petrecerii nopţii dintre ani, o voi lua împreună cu prietenii şi până acum, din ce ştiu eu, nu s-a stabilit nimic”.

Nici deputatul Valentin Boboc nu are planurile făcute pentru sărbători, dar în ton cu social-democraţii teleormăneni, el crede că va sta în judeţ sau la Parlament, problema bugetului fiind una presantă şi cumva independentă de vacanţă: “De sărbători, anul acesta mi-am propus să stau acasă. Oricum, aşa e normal ca oamenii să-şi petreacă sărbătorile, acasă, cu familia… Poate de Revelion o să plec la Bran, dar asta va fi numai în funcţie de vreme. Dacă va fi frumos, probabil că aceea va fi optţiunea. Dar adevărul e că nici nu poţi să-ţi planifici sărbătorile în condiţiile problemelor ridicate de Legea Bugetului. Aşa că îmi voi face planurile exacte probabil în funcţie de situaţia de atunci. Momentan, am alte preocupări”.

În ceea ce îl priveşte pe senatorul Timotei Stuparu, acesta are de gând să îşi petreacă atât Crăciunul, cât şi Revelionul acasă cu familia, mai ales în condiţiile în care o rudă a sa este într-o stare de sănătate destul de problematică, aşa că o deplasare în concediu ar fi nepotrivită: “O să-mi petrec atât Crăciunul, cât şi noaptea Anului nou acasă, cu familia. De Crăciun o să mă implic în cât mai multe activităţi specifice evenimentului, activităţi tradiţionale. O să încerc să mă odihnesc în aceasta mini-vacanţă. De Revelion probabil tot acasă o să stau şi, chiar dacă am intenţiona să plecăm, n-am putea să o facem, avem pe cineva în familie cu o stare deteriorată a sănătăţii şi nu ar fi potrivit să mergem pe această variantă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.