Pe modelul Drăgăneşti Vlaşca, ISU “A. D. Ghica” vrea să mai înfiinţeze încă trei puncte de lucru

În data de 06.10.2017 a fost operaţionalizat Punctul de Lucru din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, acesta având în dotare o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulană SMURD, asigurând intervenţiile în situaţii de urgenţă pe raza localităţilor Drăgăneşti Vlaşca, Botoroaga, Călugăru, Târnava, Tunari, Valea Cireşului, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru. Odată cu înfiinţarea acestei unităţi, timpul de răspuns în situaţii de urgenţă a fost mult îmbunătăţit; spre exemplu, dacă înainte de înfiinţarea punctului de lucru, timpul de intervenţie la o solicitare în localitatea Prunaru era de 38 de minute, după, se poate ajunge în 8 minute, la Târnava s-a redus timpul de la 18 la 5 minute.

De la înfiinţarea punctului de lucru până  la finele anului 2017, s-a intervenit la un număr de 215 intervenţii din care: intervenţii în situaţii de urgenţă 9, astfel: 2 incendii, 2 incendii de vegetaţie şi altele, 1 accident rutier, 3 măsuri PSI, o salvare de animale, 201 intervenţii, 5 activităţi de recunoaştere în teren.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” are în vedere, în perioada următoare, realizarea şi înfiinţarea altor trei puncte de lucru, în localităţile Slobozia Mândra, Talpa şi Conţeşti. La acest moment, aceste obiecte se află în stadii de aprobări şi întocmiri de documentaţii astfel: la Slobozia Mândra s-a votat şi aprobat în Consiliul local construirea obiectivului, s-a făcut cartea funciară şi sunt în faza de achiziţionare proiectant; în localitatea Conţeşti s-a votat şi aprobat în Consiliul local construirea obiectivului, însă a fost respins proiectul iniţial de către Compania Naţională de Investiţii, motiv pentru care a fost refăcut proiectul şi se aşteaptă aprobarea acestuia, iar la Talpa s-a votat şi aprobat în Consiliul local construirea obiectivului, a fost întocmit proiectul şi documentaţia necesară construirii. În prezent, documentaţia se află la Compania Naţională de Investiţii.

Leave a Comment

*

code